Rideskolen på Hogde er avsluttet.

På grunn av helsemessige årsaker må jeg med veldig blandede følelser offentliggjøre at rideskolen på Hogde er avsluttet etter over 30 års sammenhengende drift. Videre avvikles også alt hestehold i løpet av nærmeste framtid. Dette blir derfor et lite «historisk avskjedsbrev» fra Hogde.

I løpet alle disse årene har drøye 5000 barn vært innom rideskolen i kortere eller lengre perioder. Som tiden gikk, kom flere av disse «jentene» tilbake som mammaer for at deres barn fikk ri som generasjon nummer to.

Vi har eid/solgt et betydelig antall shetlandsponnier i norsk målestokk, og på det meste hadde vi over 50 ponnier inne på stallen. I all beskjedenhet, er vi de eneste som i så lang tid sammenhengende kun har benyttet shetlandsponnier. Hogdeponniene har alltid hatt ord på seg for å være flotte, trygge og forutsigbare bruksponnier for små barn. Vi har hatt eget oppdrett, og importert et betydelig antall fra Skandinavia og hele Stor-Britannia – og da spesielt fra Shetland. I løpet av alle disse årene har vi fått et betydelig nettverk i inn- og utland.

Uten forkleinelse for noen må jeg trekke frem familien Flaws på Grutnes House, Sumburgh på Shetland. Over flere tiår var deres dør alltid åpen for oss. Senger og mat og egen bil til bruk var også alltid klart. Det meste av kunnskap om shetlandsponnier, og nettverket omkring ponnier og oppdrettere på Shetland fikk vi av dem. Vi har også importert et stort antall ponnier fra Grutnes stutteri – flotte ponnier. Tusen takk for alt vi fikk lære og oppleve sammen med dere. Jeg vil alltid «følge med» på det som skjer på Shetland – det herlige samfunnet langt ute i havet jeg ble så glad i.

Jeg vil takke alle de herlige ponni menneskene vi har lært å kjenne opp igjennom alle disse årene for artige og spennende treff og ponniprat. Jeg vill takke alle de tusener av barn og deres foreldre, besteforeldre, tanter og onkler som dukket opp på stellekurs, sommer som vinter for at barn fikk lære det grunnleggende om stell av små shetlandsponnier.

På vegne av alle to og firbeinte på Hogde – et vemodig, men utrolig takknemlig takk for oss og for at vi fikk være med på denne reisen i flere tiår!!

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *